Voor veel eigenaren is hun Land Rover meer dan alleen een vervoermiddel. Naast restauratie, onderhoud, reizen enz., nemen velen regelmatig deel aan evenementen waar het Britse automerk centraal staat.
Aan het werk ...
In de praktijk betekent het dat een grote groep liefhebbers elkaar met regelmaat ‘ergens in het land’ treffen voor tourritten, trials, off-road rijden, kampeer weekenden en dergelijke.

Een aantal jaren geleden werd in West Brabant het initiatief genomen om eens een evenement te organiseren, waarbij niet langer de Land Rover centraal staat, maar vooral een middel is om een meer ‘maatschappelijk’ doel te realiseren. Iets dat ook een buitenstaander als leuk, nuttig of positief ervaart!

In eerste instantie was dit het vervoeren van jachthonden en hun bazen tijdens jaarlijks georganiseerde wedstrijden in de Dinteloordse polders. Aan die samenwerking kwam na een aantal jaren echter een einde.
Het ‘Waxcoat event’ was niet meer en er volgde een poosje stilte …

Totdat we Frank Kastelein van Fort de Hel in Willemstad ontmoetten!
Hij bleek wel wat hulp te kunnen gebruiken bij onderhoudsklussen op en rond het terrein van het fort. Een dag van rooien, zagen, snoeien en opruimen, afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.
Een nieuwe traditie ‘het Hellevegen’ was geboren!

Inmiddels is het Hellevegen een volwassen evenement. De groep deelnemers is inmiddels zo groot, dat het afgelopen jaar drie forten rond het Hollands Diep en Volkerak konden worden bezocht om diverse klussen op te knappen. Fort Prins Frederik

Zo zijn er de afgelopen jaren op Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat, Fort de Hel in Willemstad en Fort Buitensluis in Numansdorp diverse werkzaamheden verricht.
Dat varieert van opruimwerk, het maken van vlechtschermen, wegverharding, bomen rooien tot wilgen knotten enz.
De groepen deelnemers wisselen elke paar uur van locatie, waarbij ‘binnendoor routes’ door dit mooie stukje Nederland worden gereden. Aan het einde van de dag wordt het evenement traditioneel afgesloten met een gezamenlijke ‘snertmaaltijd’ bij Fort de Hel.
Het streven is het aantal kluslocaties nog verder uit te breiden, suggesties zijn welkom.

     

Ontvang onze Nieuwsbrief

Vrienden van het Hellevegen